donderdag 28 mei 2015

Ibiza, een heerlijk eiland met prachtige strandjes om samen met je kinderen te ontdekken

Onlangs was ik met een aantal vriendinnen een lang weekend op Ibiza. Dit meest westelijk gelegen eiland van de Balearen staat in de eerste plaats bekend als party eiland. Maar er is meer onder de zon! Wij verbleven in het authentieke noorden waar je prachtige wijngaarden,olijf- en fruitbomen, witgekalkte huisjes en azuurblauwe baaien vindt. Een perfect deel van Ibiza om met kinderen naartoe te gaan, vooral in het rustigere (en goedkopere) voor- en naseizoen.


Je kunt iedere dag wel een ander strandje bezoeken. Aanraders zijn o.a.:

- Cala d’en Serra, vlakbij Portinatx in het noorden van Ibiza, een prachtig goud zandstrand met mooi helder water waar je ook prima kunt snorkelen. Het is vrij rustig en wordt m.n. door locals bezocht. Er is een klein tentje waar je terecht kunt voor een drankje of ijsje.

- Cala Xarraca in het noorden van Ibiza. 
Dit is een prachtige baai met een klein smal strand en kristalhelder water. Het is er heerlijk rustig en vredig. In de nabijheid gelegen zijn ook natuurlijke modderbaden te vinden.

- Cala Llonga, vlakbij Santa Eulalia, een leuke baai met een strand dat geleidelijk afloopt, dus ideaal voor kleine kinderen. Er is ook een speeltuintje aanwezig en er zijn winkeltjes, restaurantjes en barretjes te vinden. Verder worden er diverse watersporten aangeboden.

- Cala Vadella aan de westkant, vlakbij Sant Antoni, 
heeft een zacht wit poederzandstrand dat langzaam afloopt naar een ondiepe, beschermde baai. Met alle faciliteiten om iedereen de hele dag tevreden te houden op het strand.

- Cala Benirras is met name ’s avonds leuk. Het staat bekend om de drummers die die trommelen bij zonsondergang. Het is  ongeveer 10 minuten met de auto vanaf  het plaatsje San Miguel.  Het strand heeft zand en kleine steentjes. De zee is erg helder. Het is daarom ook geweldig om hier te snorkelen. Wij waren hier ook en het is echt een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken. In het naastgelegen restaurant Elements kun je heerlijk eten. Hier zijn ook kinderstoelen en een speciaal kindermenu.



Tijdens ons verblijf hebben wij een bezoekje gebracht aan Finca Parramattaeen nieuwe accommodatie bij Casita Travel op 2 km afstand van Santa Eulalia. Deze finca is een klein, kindvriendelijk paradijs! Er is een prachtig buitenzwembad met ligbedden en wordt omgeven door prachtige tuinen en een ruim grasveld waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Er zijn in totaal 4 suites (2-3p), 2 luxe suites (2-4p) en een 2-persoonskamer. Iedere kamer of suite is ruim en sfeervol ingericht en is voorzien van airco. Je boekt deze finca op basis van logies/ontbijt.






























Santa Eulalia is de op twee na grootste stad van Ibiza met de gezellige sfeer van een dorp. Het is er sfeervol, er is een
lange boulevard, een jachthaven en veel restaurants en winkels. Ook de bekende hippiemarkt is vlakbij. Hier vind je met name veel leuke sieraden, kleding en tassen. In het voorjaar is het hier gezellig druk, in het hoogseizoen staan mensen in de file om de hippiemarkt te bezoeken.
Ook leuk om te doen met kinderen op Ibiza:


- Een dagje Formentera, een rustig eiland met een echte hippiesfeer. Vanuit Ibiza stad is het ongeveer 45 minuten varen met een lokale boot. Het is leuk om een fiets te huren in de haven en te genieten van de adembenemend mooie stranden van Platje de ses Illetes. Je vindt hier prachtige stroken wit zand en kristalhelder water. In de avond kun je aan de zuidkant bij de windmolen Molí des Carregador de heerlijkste visgerechten proeven in het topklasse visrestaurant ‘Es Molí de Sal’.


- Een bezoekje aan het historische centrum van Ibiza-stad. Door een smalle gang in de stadsmuur bereik je Dalt Villa waar je de sfeer uit lang vervlogen tijden kunt proeven. Wandel helemaal naar de top vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de oude stad, de haven en Ibiza stad zelf.

- Proef de meest verrukkelijke tapas in ‘Bar Costa’ gelegen in het kunstenaarsdorpje Santa Gertrudis. Hier hangen de poten jamón serrano aan het plafond en zijn de muren bedekt met schilderijtjes waar kunstenaars destijds hun rekening mee voldaan hebben.

Andere kindvriendelijke verblijven van Casita Travel zijn Villa Pippa en Casa Estrella.

Wij boekten een vlucht (in april) met
Ryan Air vanaf Eindhoven en betaalden ca. € 100 p.p. voor een retourvlucht. Een auto huren is een must. Wij boekten via
Sunny Cars.