zondag 21 juni 2015

Limburg, een heerlijke regio voor een topvakantie met je kinderen!

Veel gezinnen met kinderen gaan in de zomervakantie naar Zuid-Europa op vakantie, maar waarom zou je die drukte opzoeken? Het kan veel dichterbij, terwijl je toch het gevoel hebt in het buitenland te zijn. Heb je wel eens aan Limburg gedacht? Wij geven je 10 redenen waarom Limburg een uitstekende zomervakantie bestemming is met kinderen:

1) In Limburg waan je je in een stukje buitenland. Bovendien kun je hier vandaan gemakkelijk uitstapjes naar Duitsland en België maken
2) In Limburg is het weer écht beter dan in de rest van Nederland
3) De reisafstand is prima te doen en dat is, juist met kinderen, een groot voordeel
4) Opa en oma, vrienden en/of familie kunnen gemakkelijk een dagje of een paar dagen langskomen
5) Limburg is echt Bourgondisch; je kunt hier genieten van alle regionale en lokale specialiteiten
6) Het on-Nederlandse heuvelachtige landschap in Zuid-Limburg
7) Er zijn veel leuke pretparken en grote speeltuinen
8) Er zijn vele, leuke, culturele uitstapjes te maken; van de grotten van de Sint Pietersberg en het Natuurhistorisch Museum Maastricht tot het Thermenmuseum in Heerlen en Kasteel Hoensbroek, Wereldpaviljoen Nicaragua, Missiemuseum in Steyl en het Limburgs Museum Venlo
9) Er zijn diverse natuurbaden en volop watersportmogelijkheden
10) In Limburg zijn vele mooie dorpjes, stadjes en steden, zoals: Born, Elsoo, Meerssen, Gennep, Griendtsveen en Thorn

Limburg wordt verdeeld in: Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg:

NOORD-LIMBURG
is: Venray, Vlaai, Peel, Maasduinen, Limburgs Museum, Toverland, Steyl, Thermaalbad Arcen, Zomer Parkfeesten, Mookerheide, Boerengolf, Adventure World of Taurus, Aardbeienland, Kasteeltuinen Arcen, Hertog Jan, Cultuur, Streekproducten, Keramiek, Gennep, St. Jansberg, Klimpark Fun Forest, Klein Zwitserland, Odapark, Wellness, Festivals (bron: VVV Limburg).

TO DO TIPS MET KIDS IN NOORD-LIMBURG
1) Attractiepark Toverland in Sevenum
2)
Bezoek een zichtboerderij of proefboerderij, zoals: Blueberry Hill, Raspberry Max of varkensstal Op den Haegh
3) Het Aardbeienland in Horst
4) Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen
5) Zoo Park Overloon
6) Met de Maashopper van de ene naar de andere plek (fiets mag je meenemen) of doe een rondvaart (evt. met lunch of high tea)

LOGEERTIPS IN NOORD-LIMBURG

1) Erfgoedlogies d’Ouffenhoff in Baarlo



Erfgoed d'Ouffenhoff is een veelzijdig, kleinschalig verblijf waar je met je gezin, maar ook met je hele familie, terecht kan. Je verblijft hier in een comfortabele boerderijcottage.
Nog beschikbaar in de zomer: van 3-27 juli of 14-31 augustus. Boek een Magisch Toverland Zomerarrangement en je krijgt entreekaarten voor Toverland en nog meer gratis!





In de Vlinderkes bestaat uit twee groepsaccommodaties: Atalanta (16p) en Koninginnepage (18p). Het ligt vlakbij het mooie Arcen en grenst aan de bossen. En op het terrein zelf is veel te doen voor kinderen!
Nog beschikbaar in de zomer:
weekend 17-20 juli en 24-27 juli in Atalanta voor ca. € 1200 en 7-10 augustus in Koninginnepage voor ca. € 1300. Overig op aanvraag


3) Vakantiehuis Heerlijkheid (16p) in Baarlo


Vakantiehuis Heerlijkheid bevindt zich te midden van de boomgaarden. Kinderen vinden het geweldig in het ruime vakantiehuis met o.a. een binnenschommel en twee bedstedes in de nok van het huis.
Nog beschikbaar in de zomer: weekend 30 juli t/m 3 aug. en 7 t/m 10 aug. Midweken: 30 juni t/m 3 juli, 20 t/m 24 juli, 10 t/m 14 aug. en 24 t/m 28 aug. voor € 1050,- incl. opgemaakte bedden, handdoeken, keukenlinnen, toeristenbelasting en schoonmaakkosten.



Gasterie Lieve Hemel bestaat uit 5 gastenkamers met heerlijke, royale boxspringsbedden en mogelijkheid tot bijzetten van (kinder)bed of babybedje. In de tuin is een zwemvijver, een trampoline en een Dutch-Tub! Vijf maal per week kun je aanschuiven bij de table d’hote en er is een wijnproeflokaal.
Nog beschikbaar in de zomer: midweek € 379-€ 419 of week € 665- € 735 in juli en augustus (m.u.v. week 30) kinderbedden prijs op aanvraag. Babybedje is gratis.


5) De Rozenhorst in Lottum


De Rozenhorst bestaat uit een minicamping met 25 ruime plaatsen en een mooie, historische boerderij met 3 vakantiewoningen (twee 6p woningen en een 2p woning). Er is o.a. een: waterspeelplaats, tennisbaan, glijbaan, peuterbadje, konijnenheuvel, recreatieruimte met ijsjes en drankjes en een oude kas waar je tussen de groentes gezellig met meer mensen kunt zitten.
Nog beschikbaar in de zomer: er is nog plek op de camping en in de vakantiewoningen!


MIDDEN-LIMBURG
is: watersport op de Maasplassen, shoppen, nationaal park de Groote Peel, kastelen, Roermond, Designer Outlet Center, wandelen, molens, fietsen, nationaal park De Meinweg, witte stadje Thorn en Duitsland en België dichtbij… (bron: VVV Limburg).

TO DO TIPS MET KIDS IN MIDDEN-LIMBURG
1) Wandelen en fietsen in nationaal park de Groote Peel of De Meinweg, vaak lopen deze door zowel Midden-Limburg als Duitsland
2) Een bezoekje aan een van de dagstranden, bv. Dagstrand AmiciBeach 'Am Effelder Waldsee'
3) Watersporten op de Maasplassen


LOGEERTIP IN MIDDEN-LIMBURG

1) Camping De Heldense Bossen in Helden


Op de grens van Noord- en Midden Limburg in het land van Peel en Maas vind je Camping De Heldense Bossen middenin de bossen. Aan de ene kant ligt nationaal park De Groote Peel en aan de andere kant ligt het Maasdal met tal van historische dorpen. Je kunt hier kamperen met je eigen kampeermiddel of je huurt een bosgalow (5p), caravan, kampeerbungalow of blokhut. Er is een overdekt zwembad met bubbelbad en glijbaan en een buitenbad met speel- en ligweide en nog veel meer.
Nog beschikbaar in de zomer: check de website van Ardoer


ZUID-LIMBURG
is: heuvellandschap, GaiaPark, fietsen, Snowworld, wandelen, vakwerkhuizen, Bourgondisch, grotten, kasteelruïne, Maastricht, Thermae 2000, wijn uit de regio, wielrennen, mountainbiken, kastelen, mijnen en groeven, cultuur, hiking, paardrijden, Discovery Center Continium, culinair, bierbrouwerijen, drielandenpunt (bron: VVV Limburg).

TO DO TIPS MET KIDS IN ZUID-LIMBURG
1) GaiaZoo en Discovery Center Continium in Kerkrade
2) BloteVoetenPark Brunssum
3) grotten van de Sint Pietersberg
4) Labyrint Drielandenpunt
5)wandelen en fietsen in het Heuvelland, bv. een “bronnentocht” in Epen. Je wandelt met de kinderen langs de bronnen volgens een wandelroute of stripspeurtocht en bij iedere bron kun je pootje baden. Onderweg kun je lekker picknicken in het weiland langs de geul en als afsluiting haal je een heerlijk zelfgemaakt ijsje bij ijsboerderij "gelatofarm".

LOGEERTIPS IN ZUID-LIMBURG

1) Hoeve De Vrijheerlijkheid in Epen


Hoeve de Vrijheerlijkheid is een vakwerkhoeve uit de 17e eeuw en ligt midden in de Zuid-Limburgse heuvels. Je logeert hier in een van de vier authentieke vakantiewoningen van 2 tot 12 personen. Er is een oude hooischuur met skelters, trampoline, schommel en een geul waar de kinderen dammetjes kunnen bouwen.  Ook is er een kleine kinderboerderij waar de kinderen de dieren kunnen voeren. Natuurgebied de Heimansgroeve is vlakbij.
Nog beschikbaar in de zomer: vanaf 28 augustus


2) Monumentaal Vakantiehuis Buitenlust


Monumentaal kindvriendelijk vakantiehuis met houtkachel voor 7p + baby. Het huis heeft een zonnige tuin met terras, groot gazon, ingegraven trampoline en veel speelgoed en praktische kinderzaken als een kinderbedje, kinderstoel etc. zijn aanwezig.
Nog beschikbaar in de zomer: vraag na bij de eigenaar!